Egy rendszeres felhasználó maximum négy kerékpárt kölcsönözhet, és ennek megfelelően 4 bérletet vehet, és 4 kártyát kaphat. 

A Mária Valéria Bike bérkerékpárok Esztergom és Štúrovo Város közigazgatási határain belül használhatók.

Amennyiben az MVbike rendszerben már érvényes regisztrációval rendelkezik, abban az esetben az itt felsorolt rendszerek online felületén is regisztrációval bír: BabiBike, EgerBringa, GyőrBike, KombiBike, PecsiKe, Tbike, Vbike. Azonban az MVbike rendszerhez tartozó érvényes jegy vagy bérlet nem használható a felsorolt további rendszerek esetében. Az egyes rendszerek használatához az adott területhez tartozó jegy vagy bérlet megváltására van szükség.


A Mária Valéria Bike kártya

A Mária Valéria Bike kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 4 kártyát birtokolhat.

Kártyát igényelni a Használati szerződés megkötésével, az éves, fél éves vagy havi bérlet és a kártya díjának megfizetésével, illetve a minimum összeg feltöltésével a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában lehetséges, melyek címei a vezérlő oszlopok képernyőin a „Kártyaértékesítő helyek” menüpont alatt jelöltek, illetve a www.mariavaleriabike.eu honlapon érhetők el. 14 év alatti személlyel használati szerződés nem köthető.


Bérletek és a kártya díja

A Mária Valéria Bike kártya használatához, a Mária Valéria Bike rendszerhez való hozzáférést biztosító havi, fél éves vagy éves bérlet vásárlása szükséges.

Bérletek és a kártya díja
EURO FT
Éves bérlet 20 6500
Féléves bérlet 12 4000
Havi bérlet 2,5 850
A Mária Valéria Bike kártya díja 2 600

Ezen felül a kártya kiváltásakor minimum 1.000 Ft-nak, vagy 3 EUR-nak megfelelő összeget fel kell tölteni minden egyes kiváltott kártyára. A feltöltött összeg a bérlet, illetve a bérlet lejárta után egy hónapon belül vásárolt újabb bérlet érvényességének ideje alatt használható fel. A bérlet lejárta utáni egy hónapon belül a fel nem használt összeget a Kártyaértékesítő helyeken visszafizetjük. A kerékpár kölcsönzésének díja a feltöltött összegből kerül levonásra. Ha az egyenlegünk mínuszba megy, vagy kártyánk érvényessége lejárt, akkor nem tudunk kerékpárt kölcsönözni. Ekkor a dokkoló szaggatott csipogó hangjelzést ad. A kártya újbóli feltöltésekor a mínusz egyenleget rendezni kell, majd ismét minimum 1.000 Ft-tal vagy 3 EUR-val feltölteni. A MáriaValériaBike kártya feltöltésére a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában, a www.mariavaleriabike.eu weboldalon. A bérletek a kártyaigényléssel, illetve a kártya érvényességének meghosszabbításával együtt vásárolhatók meg a kártyaértékesítő helyeken.


Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első fél órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes. (Csak hagyományos kerékpár!) Az első fél óra után, minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
EURO FT
Hagyományos kerékpár
Első félóra ingyenes
Minden megkezdett félóra 0,5 200
Elektromos kerékpár
Minden megkezdett fél óra 0,5 200
Minimális egyenleg feltöltés 3 1000

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés Mária Valéria Bike kártyával

A tulajdonunkban levő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a Mária Valéria Bike kártyával?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hiba jelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.