14. életévét be nem töltött személy nem kölcsönözhet kerékpárt.

A Mária Valéria Bike bérkerékpárok Esztergom és Štúrovo Városok közigazgatási határain belül használhatók.

Regisztráció

A Mária Valéria Bike rendszer használatához regisztráció szükséges, mely a www.mariavaleriabike.eu oldalon végezhető el.

Amennyiben az MVbike rendszerben már érvényes regisztrációval rendelkezik, abban az esetben az itt felsorolt rendszerek online felületén is regisztrációval bír: BabiBike, EgerBringa, GyőrBike, KombiBike, PecsiKe, Vbike. Azonban az MVbike rendszerhez tartozó érvényes jegy vagy bérlet nem használható a felsorolt további rendszerek esetében. Az egyes rendszerek használatához az adott területhez tartozó jegy vagy bérlet megváltására van szükség.


Jegyvásárlás

A regisztráció után a kerékpárkölcsönzéshez a Mária Valéria Bike rendszerhez való hozzáférést biztosító jegyet kell váltania, melyet szintén megtehet a www.mariavaleriabike.eu weboldalon. A jegy az Ön által kiválasztott időtartamig érvényes. Ez az időtartam lehet 24 órás , 72 órás, vagy 7 naptári nap (168 órás). Az érvényes jegy egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a felhasználót melynek kölcsönzési időtartama maximálisan 10 óra lehet alkalmanként.

Jegyár
EURO FT
24 órás jegy 1,3 400Ft
72 órás jegy 3 1.000Ft
1 hetes jegy 5 1.500Ft

1 napos jegyvásárlás esetén a rendszer 5.000 Ft-ot vagy 15 EUR-ot zárol letétként az ügyfél bankszámláján.

3 napos vagy heti jegy vásárlása esetén a rendszer 10.000 Ft-ot vagy 30 EUR-ot zárol letétként az ügyfél bankszámláján.

A megvásárolt jegy érvényességi idejének lejártát követő napon történik a letét összegéből a jegyár és a kölcsönzési díj levonása. Ezt követően a rendszer jelzést ad a banknak, hogy a maradék összeg zárolása felszabadítható. A bankunkkal kötött szerződésünk értelmében a zárolt összeg visszajáró része 5 munkanapon belül felszabadul az ügyfél számláján.

Kölcsönzés díja

Minden új kölcsönzés megkezdett fél óra a megvásárolt, érvényes jeggyel vagy bérlettel ingyenes. (Csak hagyományos kerékpárnál!) Az első fél óra után, minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
EURO FT
Hagyományos kerékpár
Első fél óra ingyenes
Minden megkezdett félóra 0,5 200
Elektromos kerékpár
Minden megkezdett félóra 0,5 200

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés PIN kóddal

Kölcsönzést regisztráció és jegyvásárlás után tudunk kezdeményezni. A „Kölcsönzés PIN kóddal” menüpont kiválasztása után adjuk meg a 8 számjegyből álló kódot, majd ennek elfogadása után adjuk meg a kiválasztott kerékpár sorszámát. Ezt a dokkolóról tudjuk leolvasni. Ezután a kiválasztott dokkoló hang és villogó fényjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a dokkolóból. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Ha ez nem történik meg, a dokkoló visszazárja a kerékpárt. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlőoszlopon csinálni PIN kóddal?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hibajelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.